Sosyal ağlar :

PRATİK BİLGİLER

» Amortisman Sınırı
» Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
» Emlak Vergisi Oranları
» Fatura Düzenleme Sınırı
» Değer Artış Kazançları İstisna Tutarları
» Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel
» Yıllık Ücretli İzinler

MUHASEBE STANDARTLARI

Ülke içinde kullanılan muhasebe standartlarını uluslararası standartlarla bütünleştirebilmek için 1995 yılından bu yana 43 uluslararası muhasebe standardı Türkiye’ye ...

T.C. RESMİ GAZETE

   MÜKELLEF BİLGİ PANOSU

Genç Girişimci Desteği Nedir ?

Genç girişimci desteği, Türkiye'de 18-29 yaş aralığındaki girişimcilere sağlanan bir devlet desteğidir. Bu destek, girişimcilerin iş kurma ve işletme maliyetlerini azaltmaya yardımcı olmak amacıyla sunulmaktadır.

Genç girişimci desteği kapsamında sunulan teşvikler şunlardır:

  1. Sigorta prim desteği: Genç girişimciler, işe başladıkları tarihten itibaren 1 yıl boyunca Bağ-Kur primlerini ödemekten muaf tutulmaktadır. Bu destek 1 Temmuz 2023 yılından itibaren geçerli olmak üzere aylık 4.628 TL tutarındaki prim hazine tarafından karşılanacaktır. 
  2. Vergi muafiyeti: Genç girişimciler, işe başladıkları tarihten itibaren 3 yıl boyunca 150.000 TL'ye kadar elde ettikleri kazançlar için gelir vergisinden muaf tutulmaktadır.
  3. Faizsiz kredi desteği: Genç girişimciler, KOSGEB tarafından sağlanan faizsiz kredilerden yararlanabilmektedir. Bu krediler, işletmenin kuruluş ve işletme maliyetlerini karşılamak amacıyla kullanılabilmektedir.
  4. İş kurma eğitim desteği: Genç girişimcilere, iş kurma ve işletme konusunda eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler, girişimcilerin iş kurma ve işletme süreçlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktadır.

Genç girişimci desteğinden yararlanmak için gereken şartlar şunlardır:

18-29 yaş aralığında olmak ,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,İlk defa işe başlamak,Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20. maddesi kapsamında genç girişimcilerde kazanç istisnası kapsamında olmak. Ticari veya Serbest meslek faaliyeti sebebiyle adına ilk defa bir mükellefiyet açılmış olması, Adi ortaklık veya şahıs şirketi kurmuş olmak.

Daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.